תגובה בין תרופתית ציפרלקס וברקסין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/06/2012 | 07:03 | מאת: ע

שלום עקב דלקת בכתף נרשם לי ברקסין 20מ"ג למשך 10 ימים אני נוטל ציפרלקס 20 מ"ג ביום, ושכחתי לעדכן את האורטופד לגבי תרופה זו האם ישנה התנגשות בין התרופות? תודה

14/06/2012 | 12:09 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

שלום, השילוב של CIPRALEX שהיא תרופה ממשפחת SSRI עם BREXIN שהיא תרופה ממשפחת NSAID -מגביר סיכון לדמם (דמם במערכת עיכול, מהאף, בעור וכו'), יש לעקוב אחר תופעות לוואי כאלו ולדווח לרופא מיד באם מתרחש דמם כלשהו. כמובן, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שיעריך את גורמי הסיכון לדמם ממערכת עיכול וישקול הוספת טיפול תרופתי שמגן על מערכת העיכול מפני דמם או היווצרות כיבים במקביל לטיפול בבריקסין. יום טוב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי