חומרי ניקוי (נגד אבנית ועובש)מרכיביהם ונזק בריאותי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/12/2016 | 00:28 | מאת: א

השתמשתי בתרסיס נגד אבנית וחלודה. לאחר השימוש, גם כעבור שעות, אני סובלת מכאבי ראש (כמו דפיקות לב שהולמות בראש) וקשיי נשימה וזה מבהיל אותי. על המוצר עצמו כתוב שהוא מכיל עשרה אחוזים חומצה זרחתית וסולפאמית. אציין שאין לי רגישות מיוחדת או אלרגיה ואני משתמשת בחומרים כמו אקונומיקה לשטיפת רצפה או סבון לאסלה בלי בעיה. על המוצר לא כתוב שהוא רעיל אבל אין גם סימן שהוא ידידותי לסביבה, כתובה רק אזהרה שהוא חומר מגרה (עם איקס שחור על ריבוע כתום) בלוויית כיתוב שהוא מגרה את העור והעיניים. האם המרכיבים הפעילים שציינתי מסוכנים והאם נגרם לי נזק מהשימוש? איך אפשר להתגונן מהשפעות של דבר כזה? אני מניחה שהנזק שנגרם הוא מהאדים שפולט המוצר עקב שימוש בו. דבר שני, רכשתי משמיד עובש עם מרסס. כשחזרתי הביתה וקראתי את האותיות הקטנות פשוט חשכו עיניי – כתוב "סכנה" עם ציור של שתי מבחנות וציור של דג מת. מרכיבי המוצר הם SODIUM HYPOCHLORITE NONIONIC SURFACTANTS, PHOSPHONATES, SODIUM HYDROXIDE ואילו באזהרות כתוב – "גורם לכוויות חמורות בעור ולנזק לעיניים. רעיל מאוד לחי במים עם השפעות ממושכות". כמו כן, כתוב שיש ללבוש כפפות מגן, בגד מגן, משקפי מגן, מגן פנים, מצויין שהמוצר פולט גז רעיל במגע עם חומצה וכשלעצמו עלול לפלוט גזים מסוכנים. אני רוצה לטפל בעובש בשלושה חדרים אצלי (מטבח, אמבטיה ומקלחון), שהם אינם מאווררים. האם עפ"י רשימת המרכיבים והאזהרות אכן יש סכנה בשימוש במוצר כולל סכנות בריאותיות? או שאלה מוצרים שאין בהם סכנה יתירה? האם המוצר משחרר רעלים מזיקים לטווח ארוך ומה קורה אם נושמים את האדים מהמוצר לאורך זמן. תודה

שלום, חומרי ניקיון שהזכרת אכן רעילים ועלולים להיות מסוכנים. אין מניעה להשתמש בחומרי ניקיון במידה ונרכשו מחנות מוכרת, תוך כדי הקפדה על כללי הבטיחות : 1. להרחיק מילדים 2. להתלבש כדרוש (מסיכה- למנוע שאיפת הגז שעלול להשפיע על מערכת העצבים, כפפות ובגדי- למנוע מגע וגירוי) 3. לא לערבב את החומר עם חומרים אחרים 4. לשטוף את החומרים במים בלבד (אסור לערבב עם אקונומיקה) יש להקפיד על אוורור המקום ולהימנע משאיפת האדים ומגע עם העיניים. -- כל מה שכתוב למעלה אכן מקובל בעת שימוש בחומרי ניקיון ידועים ובמידה וקרה משהו (מגע/הרגשה לא טובה) יש לפנות לרופא. לגבי המוצרים שהזכרת ספציפית אין לי מידע, במיוחד בנזק ארוך טווח, מומלץ לפנות לייצרן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי