CELECOX 200 MG תופעות לוואי ותרופה גנרית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/11/2016 | 00:06 | מאת: אנונימית

אמי, אשה כבת 70, סובלת מזה כמה שנים מדלקת בעצמות ומכאבי שרירים עזים עקב שינויים ניווניים בעצמות, נוטלת סלקוקס 200 מ"ג שרשמה לה רופאת משפחה. לאחרונה אמי הוזהרה ע"י שני רופאים (לא רופאי משפחה, אלא אורטופד ורופא כאב) שאסור לה לקחת את התרופה הזו כי התרופה הזו מסכנת חיים ותביא אותה לחוסר תפקוד בכליות עד כדי דיאליזה, אעפ"י שאין לאמי שום בעיית כליות. אמי ניסתה כל מיני כדורים אחרים כמו ארט 50 וכמובן כמוסות טבעיות במאות שקלים כמו כורכום, נאמבר סבן, מגה גלופלקס ועוד ועוד, אבל שום דבר לא עוזר לה. מספיק שהיא לוקחת כדור אחד של סלקוקס ביום כדי להרגיש הקלה עצומה, אחרת יש לה ייסורי תופת. שאלתי היא אילו תופעות לוואי כה מסכנות חיים גורמת התרופה הזו (סלקוקס), ובסופו של דבר הרי התרופה קיימת כולל אישור של משרד הבריאות ואפילו רופאת משפחה רשמה אותה לאמי לנטילה יומיומית, אז לא ממש ברור למה לאסור עליה ליטול אותה אם זה הדבר היחיד שעוזר לה לחיות ללא ייסורים. שנית, חיפשתי תרופה אחרת עם אותו הרכב חומר רק בשם אחר (גנרית) ולא מצאתי. האם יש במצאי התרופות תרופה אחרת עם הרכב חומרים זהה לסלקוקס ורק בשם אחר? תודה למענה

שלום, שם החומר הפעיל הינו celecoxib. בארץ יש שני תכשירים המכילים את החומר והם CELCOX ו- CELEBRA מדובר בתרופה משככת כאבים ממשפחת ה- NSAIDS ומותווה בארץ למטופלים הסובלים מ-דלקת מפרקים ניוונית ודלקת מפרקים שגרונית. אכן מדובר בתרופה יעילה אבל יש צורך להיזהר. תרופות ממשפחת ה- NSAIDS בעלות פוטנציאל לפגוע בתפקוד הכליות ובמיוחד במטופלים מבוגרים ועל כן מומלץ להימנע. בנוסף, עלולות לגרום לתופעות לוואי נוספות לא רצויות כמו תופעות לוואי קרדיאליות (בלב) ותופעות לוואי במערכת העיכול (כאבי בטן, צרבות ועוד). יש להתייעץ שוב עם רופא מומחה כאב/ראומטולוג.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי