ייעוץ תרופתי - איקסל וקסנגיס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/11/2016 | 21:36 | מאת: סבטלנה

שלום, יש לי מספר שאלות : 1. קיבלתי מרשם לכדורי איקסל נגד דיכאון. הרופאה אמרה לי לקחת בוקר וערב. השאלה כמה שעות צריך להיות בין לבין ? האם צריך לקחת בשעות קבועות ? 2. כמו כן קיבלתי מרשם לקסנגיס להרגעה פעמיים ביום. השאלה איך לשלב את הקסנגיס עם האיקסל ? כמה שעות צריך להפריד ביניהם ? מותר לקחת 2 כדורי קסנגיס (0.5 מג) ? 3. עד כמה איקסל אפקטיבית וטובה יותר מפרוזק, ציפרלקס, פקסט, ויאפקס ? התרופות שציינתי לא כל כך עזרו. תודה רבה מראש

סבטלנה שלום, 1. מומלץ תמיד לקחת את התרופות בשעות קבועות ביממה. יש לקחת את התרופה פעמיים ביום בוקר ערב (הפרש של 12 שעות). חשוב להקפיד על נטילה יומית. אסור להפסיק את התרופה על דעת עצמך וגם לא מקובל להפסיק בבת אחת . 2.אין התנגשות בין שתי התרופות. אין מניעה לקחת את שתי התרופות ביחד. יש ליטול את המינון כפי שהומלץ ע"י הרופאה. מקובל להתחיל במינון נמוך, העלאת מינון נעשית באופן הדרגתי בהתייעצות עם הרופא המטפל. 3. מקובל לתת את התרופה בארץ לטיפול בדיכאון לאחר כשלון טיפולי בתרופה ממשפחת ה-SSRIs (תרופות כמו פרוזק, ציפרלקס ופקסט..).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי