זטו 250

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/10/2016 | 15:32 | מאת: יעל

הרופא הביא לי תרופה זטו 250 לשתות שני כדורים פעם ביום במשך שלושה ימים. שתיתי היום וזה משפיע עליי מאוד לא טוב. גורם לי לכאבי ראש, סחרחורת, עייפות, שלשולים, דם בצואה, קפיצות בירך. הרגשה גרועה. אני לא יודעת אם זה בגלל הכדורים או צירוף מקרים. הלכתי לרופא בגלל ששבועיים שלמים שיש לי דלקת גרון עם שיעול כלב שלא פוסק. האם להפסיק לקחת?

יעל שלום, זטו - azithromycin מדובר באנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים. התופעות שציינת עלולות להיות תופעות לוואי של הטיפול (שלשול הינה תופעה שכיחה (ב-15% מהמטופלים), כאבי ראש וסחרחורת פחות שכיחים, אותו הדבר לשאר התופעות) . חשוב מאוד לדווח לרופא המטפל. יש לפנות שוב לרופא המטפל לשם הערכת המצב הקליני שלך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי