אלטרול למטרת עצירת מתן שתן מרובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/10/2016 | 10:53 | מאת: עוז

היי, קבלתי את התרופה אלטרול עבור בעיית של מתן שתן מרובה, האם מותרת שתיית אלכוהול במשך בטיפול או שמא אסור כלל ואם אסור, מדוע?

שתיית אלכוהול תוך כדי טיפול באלטרול אינה מומלצת ויש להימנע ממנה. השילוב עלול לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית והפרעה בביצוע פעולות מוטוריות (אלכוהול מעכב את הפינוי הכבדי של התרופה ואז היא מצטברת בגוף ועלולה לגרום ליתר תופעות לוואי) . בשבועיים הראשונות של התחלת טיפול באלטרול מומלץ להימנע משתיית אלכוהול, לאחר מכן אפשר לשתות באופן מוגבל ומתון (אין איסור מוחלט אבל יש להגביל את השתייה).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי