פנטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/10/2016 | 00:54 | מאת: שלום רב

אימי מאושפזת בבית חולים בהכרה מינימלית מטופלת במדבקת פנטה 25 מג.. לאחרונה יש לה כמו התקפים של נשימה מהירה ומאומצת האם זה יכול להיות קשור לפנטה? בתודה מראש

מדבקת פנטה מיועדת להקלה בכאבים. פנטה (fentanyl) – מדובר בתרופה ממשפחת האופיואידים ואחת מתופעות הלוואי של התכשיר הינה קוצר נשימה (בשכיחות של 3-10%) ובמצבים חמורים אבל נדירים יותר זה עלול לגרום לדיכוי נשימה(1%). יש להתייעץ עם הרופא המטפל, יתכן והתופעות שסובלת מהן אמך קשורות למצבה הקליני ולאו דווקא מהפנטה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי