אינטראקציה מסוכנת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/10/2016 | 22:49 | מאת: לימור

שלום, אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. קראתי בעלון של הקלריתרומיצין וגם באינטרנט שהוא עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשולחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר כמעט שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. תודה וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור

לימור שלום, אני מבין את החששות שלך, השילוב אינו אסור אבל כן יש להיזהר. הארכת מקטע QT אכן לא תופעה נפוצה אבל ישנם גורמי סיכון המגבירים את התרחשותה: גיל מבוגר, מחלה לבבית, מגדר נשי, שילוב תרופות המאריכות מקטע QT, הפרעה באלקטרוליטים ועוד. מצד שני, מאוד חשוב לטפל ב-h.pylori , במידה ולא טופל כפי שצריך, לאורך טווח זה עלול לגרום לבעיות/מחלות חמורות לא רצויות שאפשר להימנע מהן. מדובר במשטר טיפול קצר טווח של אנטיביוטיקה (שבועיים), אני ממליץ לבצע ECG לפני התחלת טיפול ולהיות במעקב אצל הרופא.

27/10/2016 | 09:05 | מאת: לימור

אין אפשרות בכל זאת להחליף את הקלריתרומיצין בתרופה אחרת שלא מאריכה QT? והאם מוקסיפן גם מאריכה QT? תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי