אומפרדקס/לנטון/קונטרולוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/10/2016 | 16:05 | מאת: טיליה

האם תרופות ממשפחת PPI רק מונעות ייצור חומצה בקיבה ובכך מונעות בעיות במע' העיכול העליונה? או שיש גם אפשרות לריפוי אזופגיטיס, ושט בארט, גסטריטיס וכדומה? ואותה שאלה לגבי פאמוטידין שברור שהוא ממשפחה אחרת? יש חשיבות לשאלה שלי, כי: א. אני נוטלת פלאביקס והשידוך עם PPI לא מוצלח הבנתי מהעלון של אומפרדקס וחבריו ו-ב. קראתי לאחרונה פרסומים שלפיהם נטילת PPI עלולה לגרום לחסרים תזונתיים מסויימים וגם לנטרל את החיידקים ה"טובים" המצויים במערכת העיכול. אודה מאוד לתשובתך.

היי טיליה, תרופות ממשפחת ה- PPI הם התרופות הכי פוטנטיות בעיכוב הפרשת חומצה קיבתית. מחקרים קליניים הראו הקלה בסימפטומים של הפרשת חומצת יתר וגם בריפויesophagitis (הצלחה ב-90% מהמקרים). אכן קיימת אינטראקציה בין PPI ו- Plavix, אבל חשוב לדעת שהאינטראקציה הזאת אינה משמעותית קלינית ואין מניעה לשלב את שני התכשירים. השימוש ב- PPI נחשב יחסית כבטוח. ישנם דיווחים של פגיעה בספיגה וחסרים תזונתיים מסוימים (כמו מגנזיום, ויטמין b12) אבל זה בשימוש ארוך טווח (מדובר בשימוש יותר משנה), דבר שאפשר לגלות/לעקוב בבדיקת דם רוטינית.

31/10/2016 | 08:04 | מאת: טיליה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי