ויטמין B1 ויטמין B6 נטילה מוגזמת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/09/2016 | 09:49 | מאת: שושנה

שלום. מהו המינון מומלץ לנטילה. האם נטילה יומיומית של טבליות 100 מ"ג הינה מוגזמת? הויטמין איננו רעיל אך האם יתכנו נזקים מנטילה יתרה? תודה.

שימוש בויטמינים מומלץ בעת שיש חוסר תזונתי או התוויה רפואית מוצדקת. ויטמין B12 - במידה ורמות בדם הן נמוכות מומלץ לקבל טיפול בויטמין (מינון האחזקה בד"כ הינו 1000 מיקרוגרם ביום). ויטמין B6- חוסר בויטמין הנ"ל בגוף הינו נדיר. בנשים מעל גיל 50 צריכה יומית מומלצת הינה 1.5 מ"ג ביום. (במידה והויטמין נרשם לטיפול במחלה מסוימת אז מצריך מינון טיפולי מתאים לבעיה הרפואית אשר יקבע הרופא). שימוש ארוך טווח במינונים גבוהים של ויטמין B6 , אינו מומלץ עקב הפוטנציאל לפגיעה עצבית.

20/09/2016 | 13:01 | מאת: שושנה

שלום. התכוונתי לויטמין B1.. אני נוטלת ויטמין B1 וויטמין B6 כדי לשפר את הביצועים הקוגנטיבים. זיכרון וריכוז. כיוון שהינם מסיסים במים שיערתי שאין סיכן לנטילה יומיומית. אנא כתוב מהו הפוטנציאל שציינת.. האם נטילה של 100 מ"ג ביום נחשבת מוגזמת??

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי