אגיספור - האם במקרר?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/09/2016 | 16:35 | מאת: מבולבלת

שלום רב קיבלתי מהרופאה תרופת אגיספור לטיפול בפטרת ציפורניים. כתוב על התרופה שצריך להחזיק בטמפרטורה של פחות מ25 מעלות. כיוון שביתי אינו ממוזג, הטמפרטורה היא מעל 25 מעלות ועל כן שמתי במקרר. אבל כשבאתי לשים את המשחה, ראיתי שהיא צמיגה מאוד. לפי ההוראות צריך להוציא קצת מהשפופרת ולהניח על הציפורן, אבל המשחה לא רצתה להיפרד, ונאלצתי למשוך חתיכה ממנה ביד. אולי כך זה צריך להיות, אבל התעורר בי ספק שאולי המשחה לא צריכה להיות במקרר, ואם אחזיק אותה בחוץ יהיה נוח יותר להוציא אותה מהשפופרת. אודה לכם על ייעוץ בעניין זה.

כידוע, הנחיות האחסון של התכשיר (אגיספור) הן לשמור במקום קריר בטמפרטורה מתחת ל- 25 צלזיוס. אין חובה לשמור את התכשיר במקרר אבל במידה ומזג האוויר הינו חם מאוד (וכפי שציינת הבית אינו ממוזג וטמפרטורת החדר עלולה להיות גבוהה, דבר העלול לפגוע בתרופה) אז ניתן לשמור במקרר אבל לא במקפיא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי