מינירין ולוסטרל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/09/2016 | 01:03 | מאת: שלום

שלום רב, יש לי דיאבטיס אינסיפידוס מולד מטופלת במינירין. עכשיו התחלתי לקחת לוסרל, ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי זה הורדת רמת נתרן. רציתי לדעת מה סיבת הנתרן הנמוך , האם זה אגירת נוסלים עקב ייצור מוגבר של adh או משהו אחר? כי הגוף שלי לא מייצר adh אז זה עדיין רלוונטי אליי? והאם יכול להיות שהלוסטרל יבטל את השפעת המינירין?

אין מניעה (התווית נגד) לשילוב של מינירין (desmopressin) ו-לוסטרל (sertraline). השילוב מצריך ניטור ומעקב אחרי סימנים של אצירת נוזלים והיפונתרימיה. sertraline הינה תרופה ממשפחת SSRI אשר עלולה לגרום ל- SIADH (הפרשה לא תקינה של ADH מה שעלול לגרום להיפונתרמיה), תופעה זו נפוצה יותר בקרב מבוגרים מעל גיל 65.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי