מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/09/2016 | 15:49 | מאת: יוני

שלום מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI? האם שניהם יעילים באותה מידה לחרדה והתקפי פאניקה או שיש ייתרון למי מהם? מבחינת תופעות לוואי מה יותר טוב? מבחינת עליה במשקל, מה פחות בעייתי? מה הסיבה שה-SSRI יותר נפוץ ומוכר? אני משתמש ב-SSRI (לוסטרל) בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, עליתי במשקל לא מעט. האם יש הגיון וטעם להחליף למשפחת ה SNRI? תודה רבה

שלום, ההבדל הינו בסילקטיביות החסימה של הנירוטרנסמיטורים במוח. לשתי המשפחות יש פרופיל תופעות לוואי כמעט דומה, ועדיף לא לעבור בין התרופות כאשר אין הצדקה פרמקולוגית. לצורך השוואה בין תופעות לוואי אשמח אם תוכל צרף שתי התרופות שאתתה מעוניין לדעת את הושני בתופעות לוואי כי לכל תרופה יש תופעות לוואי משלה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי