רטאלין - השפעה ושימוש בחלק מהמינון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/09/2016 | 11:09 | מאת: נטלי

שלום שאלה לגבי רטאלין. נתתי לבן שלי (בן 6 משקל 22 ק') כדור 10 מג' לפי קביעת הרופא, אך הכדור היה חזק מדי עבורו. נתתי 5 מג' וזה היה מצויין אך הפסיק להשפיע אחרי 3 וחצי שעות. העובדה שהפסיק להשפיע מוקדם קשורה למינון הנמוך? שאלה שנייה, אני כרגע נותנת 7.5 מג' , מאחר ואני שוברת כדורים, את חלקי הכדור שלא השתמשנו, ניתן לתת ביום שלמחרת או שזורקים? ואם התשובה חיובית, תוך כמה זמן אפשר להשתמש בחלקי הכדור ששברנו?

שלום, ניתן לחלק את המנה, ואין הגבלה לזמן שאפשר להתשמש בשברי הכדורים כל עוד את שומרת אותם בקופסה המקורית של התרופה. בקשר למינון, ניתן לפנות לרופא על מנת לשקול מתן ריטלין בפורמולציה בשחרור מושהה אשר משפיעה על הילד לאורך כל היום ושומרת אותו באיזון במקום לעלות או לרדת במינונים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי