הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/09/2016 | 01:19 | מאת: יוסף

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

שלום, לפי מקורות המידע טיפול בלוסטרל עלול לגרום לעלייה במשקל (מעל 1% מהחולים שמקבלים את התרופה). הטיפול בציפרלקס אין גורם לעלייה במשקל בד"כ. אבל יש לשים לב שהעלייה במשקל תחת טיפול בלוסטרל הינה בשיעטר נמוך ולא דווקא מהתרופה. יש לברר עם הרופא האם יש עוד תרופות שאתה נוטל שעלולות לגרום לעלייה במשקל. ותמיד לזכור שטיפולים מהמשפחה הזו חשוב מאוד לשמור על איזון תחת תרופה מסויימת ולא כדאוי לעבור מתרופה לתרופה כאשר אין הצדקה טיפולית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי