לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/08/2016 | 17:39 | מאת: אירית

שלום רב, בת 33, ב8 חודשים אחרונים מטופלת באלפרליד שאחר כך הוחלף לקסנאגיס. בחודשים האחרונים 1 מג 2-3 פעמים ביום. יצא שהפסקתי לקחת את התרופה כי נגמר לי המרשם ולא הספקתי לקבל חדש. אחרי יומיים שלא לקחתי החלו סחרחורות בחילות וכאבי ראש ברכות ומצח, חרדות דופק חזק והזעות. חידשתי את המרשם אבל החלטתי שאני יורדת מ3 כדורים לכדור 1 לפני השינה. הסחרחורות פחתו אבל נשארו כאבי ראש חזקים במצח ורכות. יחד עם זה חזרו לי החרדות שמדובר בגידול במוח. רופא מפשחה הסביר לי שלא מפסיקים ככה את הכדור אחרי תקופה ממושכת של מינון יחסית גבוה. וצריך לבצע את הגמילה לעט אפילו במשך שבועות. רציתי לדעת כמה זמן נמשכת הגמילה? האם התופעות שתיארתי אופיניות להפסקה חדה של התרופה? תודה רבה

שלום, התופעות הנ"ל שציינת אכן עלולות להיות מקושרות לירידה החדה במינון של התרופה. תופעות שקשורות לגמילה מופיעות במינונים > 4 מ"ג ליום או בטיפול ממושך בתרופה. הסיכון לפרכוס הינה גבוה ב- 24-72 שעות הראשונות לירידה במינון בצורה חדה או כהפסקה פתאומית. ולכן ההנחיה לרדת באופן איטי במינון (0.5 מ"ג כל 3 ימים) ולנטר סימני גמילה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי