התייעצות לגבי ויטמין D

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/07/2016 | 11:49 | מאת: שרית

אני נוטלת כבר מספר שנים קפסולות גל של ויטמין D3 במינון של 1000IU ליום. לאחרונה רכשתי בטעות מינון של 10,000IU. האם אפשר לקחת את העשרת אלפים פעם בעשרה ימים במקום את האלף מדי יום? אציין שאני בהריון, שבוע 32. הוויטמין נרכש בחול ולא ניתן להחזרה. תודה.

שלום, הסף לצריכה יומית בטוחה של ויטמין D לאוכלוסייה הכללית נקבע ב- 1997 לכ- 2,000 יחידות. מאז הוכחה הבטיחות של צריכה גבוהה יותר. ולכן עדיף לשמור על צריכה יומית קבועה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי