נוסידקס בחודש שמיני - אפשר?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/08/2016 | 10:41 | מאת: יעל

שלום, האם אפשר ליטול תרופות מייבשות (וספציפית נוסידקס) בהריון, בחודש שמיני? היה לי סינוסיטיס שטופל בעזרת אוגמנטין אך הגודש והלחץ בסינוסים עדיין נשאר. לצערי טיפות/ תרסיסי אף יעודיים העוזרים לפתיחת האף אינם מייבשים נוזלים שכבר נמצאים בסינוסים הגדושים כך שנדרש פתרון משמעותי יותר. המקור של הגודש הוא אלרגי בעיקרו. תודה, יעל

שלום, לפי העלון במשרד הבריאות אין להשתמש בשליש השלישי להריון, ובחלק ממקורות המידע האחרים מציינים שאין להשתמש (אבל מנה אחת לא צפויה לעשות נזק אם לקחת). אבל עדיף להימנע.

04/08/2016 | 11:37 | מאת: יעל

תודה על התשובה, אם כך אחכה עם זה כמה שנשאר עד הלידה, אבל קשה עליך קצת בעניין.. האם מותר לשימוש בהנקה? 1. גם מבחינת העברת חומרים דרך החלב לתינוק 2. גם מבחינת פגיעה אפשרית בכמות החלב (בשל אפקט ייבוש). תודה!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי