אנטיביוטיקה בהריון Sulfamethoxazole/Trimethoprim

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/07/2016 | 00:04 | מאת: לילך

שלום רב אני בתחילת שבוע 7 להריון. בבדיקת שתן התגלה זיהום של החיידקים Klebsiella pneumoniae ו-Enterobacter cloacae. קיבלתי מרשם ל-Sulfamethoxazole + Trimethoprim, אך קראתי אזהרות לגבי השימוש בתרופה זו במהלך הריון. האם האנטיביוטיקה הזו בטוחה לנשים הרות? האם יש חלופה בטוחה יותר? תודה רבה

שלום, התרופה הינה עוברת שלייה ועלולה לגרום לאפקטים טרטוגנים אצל העובר, ולכן יש להימנע מנטילת התרופה בהריון ובמקרה יש לקחת את התרופה אז אפשר לשלב עם חומצה פולית. יש לפנות לרופא על מנת לשקול חלופה טיפולית במיוחד שמדובר בהריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי