לקיחת תוספים בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/06/2016 | 13:40 | מאת: דפנה

שלום רב , ברצוני לדעת האם יש מניעה לקחת תוסף חמוציות ופרוביוטיקה בהריון . האם יש סוג מסויים של פרוביוטיקה שמומלץ לנשים בהריון ? בתודה מראש

שלום, שימוש בפרוביוטיקה לא צפוי לגרום נזק בהריון והנקה במטופלים בריאים מכוון שאינו נספג (תיתכן ספיגה בחולים מדוכאי חיסון, חולים קשים, חולים עם קטטר מרכזי ובחולים עם פגיעה במחסום אפיתליאלי). מטה-אנליזה אחת ומספר מחקרים מבוקרים להשפעת לקטובצילי וביפידובקטריום על נשים בשליש שלישי להריון, לא דיווחו על עליה בתופעות לוואי ליילוד. שני מחקרים תצפיתיים שבחנו השפעה של לקטובצילי בשליש ראשון להריון דיווחו כי לא הייתה עליה בשכיחות מומים מולדים. צריכת יוגורטים המכילים פרוביוטיקה נחשבת בטוחה. חמוצויות- צריכת הפרי או המיץ נחשבת בטוחה וככל הנראה גם הכמוסות בטוחות לשימוש בהריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי