שאלה בדבר שימוש בג'ל חיטוי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/06/2016 | 12:45 | מאת: ניב לאו

בחודשי החורף וכעת חילופי העונה אני מקפיד לנקות רבות ( כל כמה דקות) בג'ל לחיטוי בעבודה או בעיר לאחר ביקור או שימוש בכסף או בעט לא שלי כדי לשמור עלי ממחלות והדבקויות בחידקים מאנשים חולים בעבודה שנוגעים במשטחים משותפים האם אני עשיתי נזק לגופי לעתיד בריאותי, בחשיפת העור לחומרים בתכשיר? קראתי שהחומרים האלו מסרטנים ומזיקים לחסינות הגוף לחיידקים ? אני ממש חושש

שלום, שימוש תדיר בחומרי ניקוי מלווה בשימוש PH ולגרום לעור להיות יותר יבש וחשוף לסדקים. חשוב לציין כי ככל שמגע העור עם חומרי ניקוי רב יותר- כך רמת הפגיעה בעור חמורה יותר ואף ההחלמה שלו ממושכת יותר. ולכן חשוב לשמור על הגיינה ולחטא את הידיים אבל לא בתדירות מופרזת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי