פירמגון האם ההזרקה היתה תקינה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/07/2016 | 03:33 | מאת: ישראל

שלום אדם מבוגר בשנות ה-90, סובל מסרטן הערמונית מזה כמה שנים. לאחרונה ירידה חדה בהמוגלובין ובטסיות הדם. יש המטומות גדולות בכל מיני מקומות. שוחרר מבית החולים כי אין כל כך מה לעשות. באשפוז לא בוצעה בדיקת מח עצם, אני לא יודע האם בגלל שממילא לא שייך לטפל בגיל כזה. או בגלל שהחשד הוא שהבעיה היא בערמונית. בכל מקרה, קיבל המלצה להתחיל טיפול בפירמגון במסגרת הבית/קופ"ח. מי שביצע את ההזרקה בפועל, היה אח מתנדב. והבנתי ממי שהיה נוכח שההזרקה בוצעה לעכוז. ממה שהיה ידוע לי, מדובר על זריקה שאמורה להיות תת עורית באזור הבטן. כך גם כתוב בעלון התרופה, שמדובר שהתרופה מיועדת להזרקה תת עורית. שאלתי היא: א. האם פירמגון ניתן להזרקה גם לעכוז? יש בכלל אופציה להזרקה תת עורית בעכוז? ב. אם אכן בוצעה הזרקה לא במקום, ובמקום הזרקה תת עורית, קיבל הזרקה לשריר, מה המשמעות של זה מבחינת התועלת/נזק? האם התרופה תהיה תועלתית? תודה רבה

שלום, ההזרקה הינה רק תת עורית בלבד. ובעכוז אין מקום להזריק תת עורית, אלא שריר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי