נטילת דוקסילין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/06/2016 | 20:09 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 26. נטלתי דוקסילין במשך 7 ימים פעמיים ביום ועוד ארבעה ימים פעמיים ביום, וכשהתחלתי ליטול את התרופה התחילו לי לחצים בראש- משהו מוזר שלא היה לי מעולם. יום אחרי שסיימתי את הטיפול, התחילו לי דקירות בראש לוחצות די חזקות בכמה מוקדים בראש בצד האחרוי של הראש וקצת כלפי מעלה. קראתי שהתרופה עלולה לגרום ללחץ תוך גולגלתי. האם יכול להיות שהכאבים הלוחצים והדוקרים בראש האלה קשורים לנטילת הדוקסילין? אם כן, איזה בדיקה אני צריכה לבצע (בהקדם) כדי לדעת מה מקור הכאבים האלה? יש לציין שגם הלחצים שהיו לי וגם הדקירות הם כאבים שמעולם לא היו לי. התחושה היא של דקירות לוחצות וכאילו משהו זז לי בתוך הראש. תודה רבה.

שלום, אכן טיפול בדוקסילין לעיתים מלווה בכאב ולחץ תוך גולגותי מה שמדמה - Pseudotumor cerebri ולכן סביר להניח אם הלחץ והכאב לא היו מקודם (לפני התחלת טיפול בתרופה) שזה נובע מהטיפול התרופתי. ולכן יש לחכות זמן אחרי סיום הקורס הטיפולי, ולעקוב אחרי המצב ואם הלחץ עדיין ממשיך יש לפנות לרופא על מנת לשלול מצבים רפואיים אחרים שעלולים להיות הגורם, כמו לדוגמה יתר לחץ דם או כל מצב רפואי אחר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי