נטילת זינט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/06/2016 | 05:23 | מאת: שחר

שלום רב, אני סובלת כבר 3 ימים מגרון כואב ושיעול עם ליחה. ללא חום. חולשה כללית. אני בטיול בארהב ויוצאת עוד ארבעה ימים להפלגה. ברשותי זינט. האם אוכל לתחיל לקחת? מה הנזק אם לקחתי שלא לצורך?? תודה לתשובה מהירה ככל האפשר.

שלום, בד"כ כאבי גרון מלווים בזיהום ויראלי שלא מצריך טיפול אנטיביוטי. ולכן יש לחכות זמן לראות אם יש שיפור ואם אין אז יש לשקול טיפול אנטיביוטי. שימוש אנטיביוטי ללא צורך מגביר את הסיכון לעמידיות של חיידקים, ולכן לא מומלץ טיפול כאשר אין צורך, ואין להתחיל טיפול על דעת עצמך ללא אבחנה שמחייבת טיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי