ראפאסל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/05/2016 | 13:21 | מאת: זוהא

לפני 10 שנים היה לי אירוע חמור של אלרגיה לסולפה בעקבות טיפול נגד דלקת בשלפוחית. היום קיבלתי ראפאסל לטיפול בקוליטיס. אני חוששת מאד מאלרגיה כתוב שעליך לספר לרופאך אם סבלת בעבר מאלרגיה לחומר בשם סולפאסאלזין. סיפרתי שאני אלרגית לסולפה. האם סולפאסאלזין זה הסולפה שבה טופלתי בעבר. דחוף לי לדעת. סובלת מהקוליטיס כבר שלושה חודשיים.

שלום, לפי המבנה הכימי של שתי התרופות יש מבנה של PABA כלומר מבני כימי דומה בין התרופה שלקחת בעבר לבין רפאסאל. ולכו יתכן ותהיה רגישות צולבת. אבל בכל מקרה לפעמים האלרגיה שהתפתחה בעבר אינה מוגדרת כאלרגיה אלא בתחושה של אי נוחות, ולפעמים הרגישות הצולבת בין התכשירים אינה מובטחת, ולכן אפשר ל התחיל טיפול ברפאסאל ולעקוב אחרי הרגישות כי יתכן שהגוך שלך לא יפתח רגישות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי