טיפול בסוכרת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/05/2016 | 17:14 | מאת: הבן

אבי בן 80 החל לסבול לפני מספר שנים מסימני נורופויה עצבית ברגליים. הסוכרת די מאוזנת 120. לפעמים 130. מקפיד על דיאטה ללא סוכר. שתי שאלות. היה מקבל גולקופאג בבוקר וגליבטיק בערב. בשלב מסויים הסבירו שהגליבטיק לא טוב מה גם שהיה גורם לו לירידה חזרה בסוכר וחולשה. עברנו לכדור בוקר כדור ערב של גלוקפאג בלבד. מאז די בפתרומיות 4 חודשים מאז השינוי הזה הופיעו שינויים ביציבות ונוירולוג אמר שזה מהנוירופטיה סוכרתית. האם זה קשור לזה שהפסקנו גליבטיק? האם כדאי לחזור לגליבטיק? זה יעזור לעניין עצירת הנוירופטיה ? שנית האם באמת הגליבטיק גורם נזק לגוף י6תר מהגלוקפאג? תודה.

שלום, הטיפול בגליבטיק עלול לגרום להיפוגילקמיה, עלייה במשקל. ולכן אם הטיפול הופסק בתרופה סביר להניח שזה מוצדק. במיוחד שיש עוד תרופות אחרות שניתן לתת למחלת הסוכרת על מנת לשלוט במחלה. יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי הוספת טיפול אחר לשליטה במחלה. בקשר לנירופתיה סכרתית אז מדובר בסיבוך שכיח אצל חולה סוכרת שניתן לטפל בסיבוך הזה תרופתית בעזרת : ליריקה אם סימפלטה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי