התייעצות בנוגע לשימוש במשאפים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/05/2016 | 08:16 | מאת: שרונה

שלום. בני בן ה-12 אובחן לפני כחודשיים כסובל מאסתמה. הוא קיבל מרופא הילדים טיפול באינהלציה (טרבולין ומי מלח ובנוסף משאף פליקסוטייד שהוחלף לאחר זמן מה בונטולין). הטיפול הושלם ובני הרגיש טוב יותר אך לאחרונה חוזרים לו ציפצופים ותחושה של ליחה שמפריעה לו לנשום (אין לו התקפים של קוצר נשימה). האם מותר להשתמש באחד המשאפים? האם אחד מהתכשירים שקיבלנו אמורים להינתן באופן כרוני או רק לפי הצורך? תודה רבה.

שלום, אין צורך להשתמש בטורבולין וגם בונטולין כי שתי התרופות עובדות באותו מנגנון ואין צורך ולאא מקובל לשלב שניהם. בנוסף אם הילד כבר מאובחן בחולה אסטמה אז יש צורך בטיפול יומי בפליקסוטייד (כי זו תרופה חשובה על מנת לשלוט במחלה ולמנוע התקדמותה) והשימוש בוינטולין הינו לפי צורך. בילדים מחלה האסטמה הינה קשה לפעמים לזיהוי, ולפעמים המחלה נעלמת עם הזמן, ולכן אם הרופא חושב שכבר תדירות ההתקפים פוחתת ואין צורך בטיפול בסטרואידים באינהילציה זה לפי שיקולו. ולכן חשוב לציין בפני הרופא את תדירות ההתקפים על מנת לשקול טיפול קבוע יומיומ.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי