תגובות בין תרופתיות וחוסר יעילות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/05/2016 | 23:07 | מאת: הדסה

בעלי בן 84 מקבל : גלוקומין 850 מ"ג אנאלפריל 5 מ"ג פעמיים ביום + דיזוטיאזיד 25 חצי כדור קרסטור 20 מ"ג פלוויקס 75 לוריוון 1מ"ג האם שילוב כזה אפשרי ואין סתירה בין התרופות? אודה לכם מאוד על תשובתכם המלומדת, בכבוד רב, הדסה

שלום, אין בעיה עם השילוב של התרופות הנ"ל. אבל יש לשקול עם הרופא המטפל את האיזון מחלות רקע ולשקול מחדש טיפול בדיזותיאזיד כי הטיפול הזה לא מועדף בחולה סוכרת כי עלול לגרום לעלייה בסוכר. בנוסף, יש לבדוק עם הרופא את המינון של גלוקומין (כמה פעמים ביום) ולהתאים את המינון לתפקוד הכלייה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי