דוקסילין ואדמומיות בפנים. האם זה הפיך?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/04/2016 | 09:59 | מאת: גליה

קיבלתי דוקסילין כי עברתי הפלה בשבוע 17 (הדופק שלל העובר הפסיק) כבר בכדור השני התחילה מעט אדמומיות בלחיים בחלק שקרוב לאף, אבל לא הייתי בטוחה שזה מהדוקסילין כי נתנו לי גם תרופות בהרדמה הכללית שעשו כדי לבצע את הפעולה כשלקחתי את הכדור דוקסילין השלישי ראיתי שהאדמומיות התפשטה על חלק נרחב יותר של הלחיים והפסקתי את השימוש בתרופה. הגעתי לרופא נשים שהחליף לי אנטיביוטיקה לזינט ונראה היה שהאדמומיות חלפה, אבל הייתי בבית ולא חשופה לשמש. לאחר שבוע מתום האנטיביוטיקה זינט ובעצם כמעט שבועיים האדמומיות חזרה שוב באותו מקום של הלחי (על חצי לחי בשני הצדדים, בחלק הקרוב לאף ). אף פעם לא הייתה לי אדמומיות כזאת לפני כן. יש לציין שגם שמתי לב להופעת נימים קטנים בצדדים של האף. האדמומיות בלחיים התגברה עם חשיפה לשמש. הלכתי לרופא א.א.ג מומחה אחראי מחלקה בבי"ח והוא הסתכל ואמר שיש לי אקזמה בפנים , למרות שהסברתי לו שזה הופיע מהדוקסילין בפעם הראשונה. האבחנה שלו לא נראית לי נכונה, לכן לא קניתי את המשחה שהוא נתן לי. איך יכול להיות שזאת אקזמה בפנים כתוצאה מלחץ נפשי כמו שהוא אמר אם זה לא מגרד לי? היתה לי כמה פעמים אקזמה בגוף וזה מגרד בצורה נוראית ובפנים לא מגרד לי בכלל. החשש לי הוא שיש קשר בין הנימים שהופיעו באף לבין האדמומיות הזאת כי אם זה התפוצצות של נימים ושבירתם אין לזה פתרון חוץ מתרופות ולייזר.... האם האדמומיות שמופיעה בפנים שהיא ידועה וכתובה כתופעת לוואי בעלון התרופה שבגללה צריך להפסיק מיד את התרופה היא תוצאה של התפוצצות נימים או אקזמה? האם האדמומיות שמופיעה כתוצאה מנטילת הדוקסילין אמורה לעבור או שהסתבכתי בצרה שלא הייתה לי לפני כן בגלל נטילת 3 כדורים בלבד של דוקסילין? תודה. גליה

שלום, דוקסילין עלול לגרום לפריחה ותגובה אלרגית. בנוסף, יש להימנע מחשיפה לשמש או לנורות שיזוף בזמן שנוטלים את התרופה (דוקסילין) וכן במשך 5-4 הימים שלאחר סיום נטילתה. הסיבה: חשיפה לשמש או לנורות שיזוף בעת שנוטלים את התרופה עלולה לגרום לכוויות קשות, ופריחות. סביר להניח אם הפריחה הייתה סביב נטילת האנטיביוטיקה שזה נובע ממנה,בנוסף יש לציין שיש עליה ברגישות העור לשמש. יש להיוועץ עם הרופא שוב לחוות דעה נוספת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי