תרופות לדילול דם ולכולסטרול לא לקטזל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/04/2016 | 11:02 | מאת: צור

אני בן 77. יש לי קוצב לב. ויש לי אי סבילות ללקטוז. אני סובל בלילות מכאבי בטן קשים שמפריעים בשינה. אני נוטל: 2 טמבוקור 100 1 ורפרס 120 2 אלקויס 5 1 קלציום+d 1 אופטיסייף 2 מגה גלופלקס 1 אומגה 1 c500 1 q10 כעת אני גם אמור לקחת לפיטור 10 בגלל כולסטרול גבה. במרשמים הן של הלפיטור והן של האלקוויס אני רואה שהם מכילים לקטוז. אינני יודע באילו מיתר הכדורים יש עוד לקטוז שאינני מצליח לזהות. אודה לכם מאד אם תייעצו לי על תחליפים אפשריים ללא לקטוז לכדורים שיש לי כעת. בתודה מראש צור

שלום, בבדיקה של התרופות נמצא שליפטור ואליקויס אכן מכילים לקטוז, ושאר התרופות לא ראיתי שמיכלות לקטוז. בקשר לטיפול באליקויס ניתן לבקש הרופא להחליף לתרופה שנקראת PRADAXA שלא מכילה לקטוז (סביר להניח שנתן להחליף כי ניתנת לאותן אבחנות). בקשר לטיפול בליפטור, בדקתי שאר התכשירים לטיפול בכולוסטרול וכן מכילות לקטוז.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי