האם מותר להשתמש במשחת וולטרן באי ספיקת כליות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/03/2016 | 16:39 | מאת: אהרלה

ידוע לי שאסור להשתמש בכדורים של וולטרן למי שיש אי ספיקת כליות. השאלה היא האם זה חל גם על שימוש במשחת וולטרן - וולטרן אמולג'ל, וולטרן אמולג'ל פורטה??? שהרי אלו משחות לשימוש חיצוני.

שלום, המשחה נספגת ב- 6-10%, ולפי מאגרי מידע מציינים שיש להימנע משימוש במשחה בחולים עם אי ספיקת כליות התקדמת.

23/03/2016 | 14:16 | מאת: אהרלה

תודה למחמוד מחג'נה. לא כל כך ברור לי למה התכוונת בתאור אי ספיקה מתקדמת. האי ספיקה שלי לא מאד חזקה - קראטנין = 1.66. האם זה נחשב לאי ספיקה מתקדמת? האם עדיין יכול להשתמש במשחה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי