השפעת תרופות נגד רפלוקס על השלד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/03/2016 | 08:06 | מאת: ani

שלום. אני בת 64 וכל חיי הבוגרים משתמשת בתרופות נגד רפלוקס. היום זה אומפרדקס. לאחרונה עקב כאבי גוף, עשיתי מיפוי עצם צילומים וסי.טי ומסתבר שהשלד שלי די "מקולקל"... אחת הרופאות אמרה לי שכדורים נגד רפלוקס עושים "לא טוב" לעצמות וגורמות לבריחת סידן. בכל הבדיקות לאורך השנים ערכי הסידן שלי היו תקינים וויטמין די לעיתים חסר(עכשיו אני לוקחת טיפות ויטמין די כי חסר) האם כל זה נכון? ואם כן, מה עושים,? בלי כדור או שניים ביום אני לא מסוגלת . תודה

שלום, טיפול באמופרדקס עלול להפחית את הספיגה של סידן, ולכן בטיפול ארוך טווח יש לעקוב אחרי רמות של הסידן וגם ויטמין D. אפשר להתייעץ עם הרופא להחליף טיפול או להמשיך עם מעקב אחרי רמות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי