בקשה לייעוץ תרופתי - סימבלטה (חרדה )

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/03/2016 | 11:59 | מאת: איילה

שלום רב, אבקש לדעת האם אפשר לקחת סימבלטה (נגד חרדה ודיכאון) בהיריון? האם ניתן לקחת סימבלטה עם הידראה? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? האם ניתן לקחת סימבלטה עם אדויל/אופטלגין? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? אודה להתייחסותך.

22/03/2016 | 12:06 | מאת: איילה

הבנתי שיש טיפות טבעיות שנקראות דיפרסון של אנדרסון נגד חרדה. האם מומלץ לקחת במקום סימבלטה? או שאולי יש משהו טבעי נגד חרדות?

שלום, בקשר לשימוש בסימבלטה בהריון אז אין תשובה חד משמעית, ויש לשקול כל מקרה לגופו באופן אנדוויאלי. יש להיוועץ עם הרופא המטפל אם ניתן לשקול חלופה טיפולית במהלך ההריון. במקרה ואין ברירה ניתן לקחת אבל יש לעקוב כאשר הסיכון נצפה במיוחד בטרימסטר ה-3. בקשר לשימוש ביחד עם הידראה אז ניתן לקחת במקביל. בקשר לשילוב עם אדוויל עדיף להימנע מהגברת הסיכון לדמם תחת שתי התרופות ולכן להשתמש במשכך כאבים אחר כמו אופטלגין.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי