רוקסו 150

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/03/2016 | 22:02 | מאת: אור

לפני שבוע הייתי אצל הרופא עקב שיעול טורדני, כאבים בחזה בעקבות השיעול וסימפונות חסומות, הרופא בדק ונתן לי אנטיביוטיקה בשם רוקסו 150 פעמיים ביום, בנוסף כדור המתמוסס במים בשם ראולין שלוש פעמים ביום ומשאף בודיקורט טובוהלר שתי נשיפות בבוקר ושתי נשיפות בערב את כל התרופות האלו הרופא אמר לי ליטול במשך שבוע. בנוסף ביקשתי לעשות אינהלציה פעמיים כדי לפתוח את הסימפונית ובאמת עזר. חל שיפור בשיעול, הלחה התחילה לצאת כי לפני נטילת התרופות היה שיעול מאוד חזק ויבש שנמשך גם המון המון זמן. התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב. אבל, יומיים לפני סיום נטילת התרופות התחלתי להרגיש שוב כאבים בחזה בעקבות השיעול שהתחזק מעט, הייתה גם מעט נזלת. יכול להיות שהצטננתי שוב למרות נטילת התרופות? חשוב לציין שבאותו יום שהתחזק השיעול כל היום היה לי קר למרות שהתלבשתי חם. אוסיף ואומר שאני רגישה מאוד לקור ומצטננת מהר, אך לא אסטמתית. אשמח להצעות מה אוכל לעשות מכאן, האם כדאי לי ליטול את התרופות למשך 10 ימים ולא למשך שבוע? שהשיעול יעלם..

שלום, במקרה הזה יש לחזור לרופא על מנת להעריך את המצב מחדש, ולשקול הארכת טיפול אנטיביוטי, או התחלת טיפול בהצטטנות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי