קרסטור 5 מג לא בנמצא

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/03/2016 | 07:51 | מאת: דנה

קיבלתי קרסטור 5 מג. אין להשיג אותו ,לכן נאמר לי עי הרופא וגם בבית המרקחת לקחת קרסטור 10 מג פעם ביומיים . האם זה נותן את אותו אפקט. תודה רבה דנה

שלום, כל הסטטינים כולל קרסטור ניתנים פעם ביום ולא פעם ביומיים. ולכן לא ידוע משטר מתן כזה של כדור ליומיים- מכיוון שזמן מחצית חיים של התרופה הינו 19 שעות. יש לדאוג למינון מתאים- אפשר לתת במקום קריסטור 5 מ"ג, ליפטור במינון 10 או 20 מ"ג (במינונים האלה האפקט דומה).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי