סרוקוול xr

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/02/2016 | 22:15 | מאת: רינת

שלום רב. הרופאה רשמה עבורי סרוקוול בגירסת xr על מנת להפחית תופעות לוואי. מאז שאני עם התרופה יש לי ירידה דראסטית בתיאבון וירידה במשקל. הדבר מפריע לי מאוד וגורם לי אף לדכדוך מרוב שאינני אוכלת מספיק. יש לציין כי הסרוקוול עזרה לי מאוד לתסמינים השליליים של הסכיזופרניה מהם אני סובלת שנים רבות ואני לא רוצה לוותר עליה. האם מעבר לגירסה הרגילה של הסרוקוול (לא xr) תוכל לדעתך לעזור ואולי להגביר לי את התיאבון, זאת משום כי דווקא ידוע שהסרוקוול כן תרופה שמגבירה תיאבון? בתודה רבה על העזרה, רינת

שלום, בחיפוש בעלון לצרכן וגם מאגרי מידע אחרים נראה שדווקא יש עליה במשקל ועליה בתיאבון בחולים שמקבלים טיפול בתרופה בצורת XR אבל בכל מקרה, אם לא נוח לך עם הטיפול החדש אפשר לפנות לרופא על מנת להחזיר את הטיפול הישן עם הצורה הרגילה אם הוא נסבל יותר. יש לדעת שהנושא של טיפול בתרופות מהמשפחה הזו הינו עניין של איזון תחת טיפול ממושך ולכן לפעמים לא מעדיפים מעבר בין פורמולציות שונות. יש להיוועץ עם הרופא על מנת לשלול מצבים אחרים שעלולים לגרום לירידה במשקל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי