פרדניזון שבוע ודלקת בלב לא יורדת !- דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/02/2016 | 13:48 | מאת: אדי

בן 39 לאחר תיקון מסתם מיטראלי מהצד . פעמיים דלקת בקרום הלב ומדדי סי פי אר שעלו קולחיצין ואספירין לא עזר ( באותו זמן נטלתי עדיין גם קומדין) כעת מטופל כבר שבוע בפרדניזון 20 מ"ג עם כוונה להורדה שבועית של 5 מ"ג הדרגתית - כבר שבוע שהסי אר פי ( מדד דלקת) לא יורד ! תרופות נוספות שכעת לוקח הינן : קרדילוק 1.25 מ"ג פעמיים ביום ( סה"כ 2.5 מ"ג ביום ) ו נקסיום ( נגד חומציות וצרבות) 20 מ"ג פעמיים ביום ( סה"כ 40 מ"ג ביום ) שאלתי : כיצד הסי פי אר לא יורד ?? הרי פרדניזון אמור להוריד די מיידית . האם ישנה אי ע יעילות באינטראקציה עם תרופה אחרת ממה שמניתי ? ( קרדילוק לוקח שעתיים אחרי סותר חומצה לפי ההוראות בתרופה - יחד עם פרדניזון ) הבנתי שפרדניזון וסותר חומצה יכולים לייצר אי יעילות ??

שלום, פרדניזון מיועד להורדת סימני דלקת, אבל יש לעקוב אחרי CRP ואם יש עדיין רמות גבוהות סביר להניח שעדיין יש זיהום, ולכן יש לפנות לרופא. אין אינטראקציות משמעותיות בין התרופות שאת לוקחת, בקשר לשימוש בנקסיום יחד פרידניזון הינו דווקא חשוב, כי נקסיום נותן הגנה על הקיבה בזמן שימוש בפרידניזון שעלול לגרום לכיב קיבה. יש לציין שנקסיום אינו "סותר חומצה" אלא מעכב הפרשת חומצה, ויש הבדל בין שתי המשפחות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי