האם בין כל התרופות שאני לוקח אין בעיה ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

התרופות הם: cartia Geodon tritace depalept amaryl disothiazide metformin. אשמח לקבל יעוץ. האם כדאי להפגש עם איש מקצוע.

שלום, מקובל לשלב את התרופות שציינת, אבל יש לשים לב לאיזון במחלת הסוכרת תחת השילוב של metformin וamaryl על מנת להימנע ממצבים של היפוגלקמיה. כלומר מקובל לקחת את שתי התרופות אבל יש לעקוב אחרי רמות סוכר. יש לשים לב לשימוש במשתן disothiazide בחולים עם ירידה בתפקוד הכלייתי כי הטיפול לא יהיה יעיל, בנוסף לתרופה יש תופעת לוואי של עליה בסוכר, ולכן יש לבדוק לחץ דם ואם אין צורך בתרופה יש להפסיק את הטיפול בהתייעצות עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי