נטילת זינת במינון כפול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/02/2016 | 14:40 | מאת: יערה

שלום הבן שלי (בן 50) היה בטיול בוייטנאם ועקב בעיית זיהום פנה למרפאה מקומית ונרשם לו זינת במינון 500 מ"ג פעמיים ביום. מאחר ולא הבין את ההנחיות נטל 2 כדורים בבת אחת. לאחר כשעה של רכיבה על קטנוע מצא עצמו מוטל בצידי הכביש כשאנשיים טובים עזרו לו להגיע לביה"ח. הוא התאושש לאיטו ולא זכר כלל באלו נסיבות איבד את הכרתו. האם יתכן כי ארוע זה נגרם בשל נטילה במינון מופרז של זינת? זה חשוב לו לדעת לצורך מעקב אחר התופעה.

שלום, סביר להניח שהעלפון לא נבע מנטילת התרופה, כי לקיחת מנה כפול עלולה להגביר בעיקר תופעות לוואי במערכת העיכול כמו שלשולים וכאבי בטן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי