ניפוק תרופה פסיכיאטרית ELATROLET לילד קטין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/02/2016 | 15:32 | מאת: הילה

שלום רב, רציתי לדעת, איזה רופא מורשה לנפק מרשם של התרופה האמורה, ELATROLET לילד קטין? האם מרשם כזה הוא בסמכות רופא ילדים? או רק פסיכיאטר? והאם לקבלת מרשם של תרופה זו, מרופא מורשה לכך, נדרש אישור של שני ההורים, בהנחה שהם גרושים? (שניהם אפוטרופוסים של הקטין בן ה-9.5) או מספיקה הסכמה של הורה אחד בלבד ? תודה מראש, הילה

שלום, מנסיון במבוגרים כל רופא יכול לרשום את התרופה. המצב הינו גם דומה בילדים, והתרופה מאושרת לשימוש בילדים ולכן אין צורך בהסכמה של ההורים כאשר הטיפול הינו הכרחי להתוויה למענה ניתנת התרופה.

08/02/2016 | 22:00 | מאת: הילה

אבל לפי ההתוויה הרפואית, התרופה מיועד לילדים בני 12 ומעלה. ואם מדובר בילד בן 9.5? התשובה נותרת בעינה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי