אומפרדקס עם תרופות נוספות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/01/2016 | 16:32 | מאת: דפנה

שלום. אני נוטלת את התרופות הכרוניות הבאות: קרדילוק, לוסרדקס, פלאביקד וסטאטור. אני סובלת מ-GERD אבל רופאת המשפחה שלי אמרה לי פעם שאומפרדקס או תרופה אחרת ממשפחת PPI לא הולכת עם אחת מהתרופות שציינתי לעיל. שאלתי: למה התכוונה "לא הולכת" ועם איזו מהתרופות היא לא מומלצת?

שלום, תרופות ממשפחת ה- PPI כדוגמת אומפרדקס עלולות לעכב אנזים בכבד שנקרא CYP 2C9 אשר אחראי על פירוק של קריסטור ולוסרדקס, ולכן השילוב עלול להעלות את הרמות של קריסטור ולוסרדקס ולהגביר התרחשות תופעות לוואי של שתי התרופות הללו.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי