ויפאקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2016 | 20:11 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 סובלת מדיכאון וחרדה כבר הרבה שנים. בחמש שנים האחרונות נוטלת ויפאקסxr. התחלתי מהמינון של 75 מג. אחרי תקופה מסויימת הכפלתי את המינון ל150 מג. לקחת את המינון הזה במשך שנתיים כל בוקר והכדור היה מספיק ל24 שעות. אחרי שנתיים שמתי לב שההשפעה של הכדור נגמרת כבר באותו יום ובשעות הערב אני מתחילה להרגיש תופעות גמילה כמו בחילות סחרחורות זרמים בגוף. בהמלצת הרופא שוב הוכפל המינון ל300 מג- כדור בבוקר ובערב. הרגשתי שיפור אך נכון להיום שוב פעם אותו סיפור. אני לוקחת את הכדור הראשון בבוקר וכבר בשעות הצהריים מתחילה להרגיש רע, בחילות סחרחורות זרמים. לוקחת בצהריים את הכדור השני, מרגישה שיפור אך כבר בערב שוב פעם אותן תופעות. האם פיתחתי אי סבילות לתרופה? מה עלי לעשות? האם יכול להיות שדבר כזה קורה? ממש בחרדות מכל זה. תודה רבה

שלום, כחלק מהתרופות לטיפול בדיכאון וחרדה האפקט שלהן פוחת עם השימוש הכרוני בהן. יש לפנות לפסיכיאטר על מנת לשקול טיפול אחר במקרה ויש חוסר יעילות מהשימוש בתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי