שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/01/2016 | 00:33 | מאת: ויקטוריה

בת69.מקבלת אספירין100,אזילקט,יוטירוקס100,נורבסק ,אזיטרול 10,קרסטור20, תוספות:קלציום עם ויטמין D,פוליוויטמינים, רמוטיב.באיזה שילובים ומתי כדאי לקחת תרופות?תודה.ויקטוריה

שלום, אפשר לקחת כל התרופות בבוקר מטעם נוחות. יש לדעת שגם קרסטור אפשר לקחת בבוקר כי יש לתרופה השפעה ארוכה למשך כל היום. יש לציין שאין לקחת רמוטיב יחד עם אזילקט (ללא קשר לשעות מתן), כלומר אסור לקחת שתי התרופות במקביל כי השילוב עלול לגרום למצב שנקרא סרוטונין סינדרום אשר מלווה בעלייה בלחץ דם, עליה בחום, שינוי במצב רוח ועוד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי