פאלבוציקליב - תרופה מחוץ לסל הבריאות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/01/2016 | 15:33 | מאת: רותם

שלום , שאלה לגבי מחלת סרטן שד גרורתי. לאחר התייעצות עם רופא המליצו לטיפול בקו ראשון בתרופה בשם פאלבוציקליב בנוסף לטיפול הורמנלי. התרופה זמינה מכיוון שיש לי ביטוח רפואי לתרופות מחוץ לסל ,אך אופציה זו היא לזמן מוגבל, התרופה יקרה מאוד באופן פרטי. שאלות: 1. הבנתי שבמידה והתרופה תכנס לסל התרופות בארץ , קיים סיכוי גבוה שלא אוכל לקבל את התרופה כחלק מהסל מכיוון שהשתמשתי בתרופה כבר באופן פרטי או בגלל שזה כבר לא יחשב כקו ראשון , האם הדבר נכון? 2. האם יש תקדימים דומים בעבר? האם בדרך כלל המדינה מקשה לקבל תרופה חדשה בסל אם נרכשה באופן פרטי בעבר? תודה רבה

שלום, בד"כ אם השימוש בתרופה הינו להתוויה הנכונה וברגע שהתרופה תכנס לסל תוכלי לקבל את הטיפול למרות שהשתמשת בתרופה מקודם. עדיף להפנות את השאלה לרופא המטפל כי הוא יודע או נחשף לסוגיה כזו מקודם ולכן אפשר לקבל יותר מידע.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי