אי נטילת אנטיביוטיקה במשך מס ימים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/01/2016 | 10:30 | מאת: Ritarp17

שלום! קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג עקב סינוסיטיס שבא וחוזר ודלקת באוזן החיצונית. התחלתי ליטול את את הכדורים לפני כארבעה ימים ואכן כיום לאחר הנטילה הרגשתי שיפור וכעת אני מרגישה מעולה. עכשיו, שכחתי את האנטיביוטיקה בבסיס ויש לי עוד כשבוע בערך עד סוף הטיפול ובשלושת הימים הקרובים אין ביכולתי ליטול את האנטיביוטיקה. רציתי לדעת כמה ההשפעה גדולה על איכות הטיפול והאם יש פתרון או אלטרנטיבה כלשהי. בנוסף אינני יכולה להמשיך ליטול גלולות וטיפות אוזניים(דקסאוטיק, אינני סובלת מכאב כבר אך עדיין יש תחושה של "פקק" באוזן).

שלום, היעלמות התסמינים והכאב אינה מצביעה על היעלמות החיידק, ולכן יש צורך בלהמשיך את הקורס הטיפולי עד הסוף למרות שיפור בתסמינים. מכיוון שהחיידק עלול לחזור בהמשך בנוסף לסיכון להתפתחות עמידות לחיידק.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי