אביליפיי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/01/2016 | 21:30 | מאת: יוספה

שלום רב הנני סובלת מאו.סי.די ברצוני לטפל בפוריות. הנני נוטלת אנפרמיל 300 מג ורספרידל 2 מג. הרספרידל גרם לעליה גבוה של הפולקטין. בעקבות כך הרופא החליף את התרופה לאבליפיי 2.5 מג. שאלתי מתי עדיף לקחת את התרופה בבקר או בערב לפני השינה. האם לתרופה תופעות לוואי.האם נתן לטולאותה בזמן ההריון. או בהמשך ההריון לחזור לרספרידל. בתודה מראש

שלום, אין מגבלה לנטילת התרופה בבוקר או בערב, אבל יש לקחת את התרופה באופן קבוע בכל יום. בגלל שהתרופה עלולה לפגום בעירנות ועל כן אין לנהוג או להפעיל מכונות מסוכנות או לבצע פעילות המחייבת עירנות עדיף לקחת את התרופה בערב (לפני השינה) על מנת להפחית את ההשפעה על העירנות במיוחד בתחילת הטיפול בתרופה עד לשלב שמבחינים איך התרופה משפיעה על התפקוד היומי. תופעות לוואי של התרופה - שכיחות גבוהה: כאב ראש, חוסר מנוחה, נדודי שינה, דיכאון, סימנים אקסטרפירמידליים, תנועות לא רצוניות, הרגעה, עליה במשקל, בחילה, עצירות, הקאה, צרבת. בקשר להריון- אין מספיק מידע על השימוש בתרופה במהלך ההריון בבני אדם, ורוב העבודות היו על בעלי חיים אשר הראו השפעה מזיקה, אבל זה לא אומר שהתרופה אסורה בהריון בבני אדם, ובעת שאין ברירה ואת מאוזנת תחת הטיפול אפשר לקחת כל עוד שהתועלת מהטיפול עולה על הסיכון. ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל להערכת המצב הכללי בקשר לטיפול במהלך ההריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי