פיטוסטרולים גארד עם אומגה 3 וקרישה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/01/2016 | 18:56 | מאת: נירה

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופלת ומאוזנת נוטלת פיטוסטרולים גאד של טבע עם אומגה 3 להורדת כולסטרול. .בקשתי בדיקות שגרתיות והכל תקין פרט לפיברינוגן קלאוס 415 ,כשהנורמה היא 200-400 . PTT=40.5 ,כשהנורמה 21-38 . PT%=93 INR=1.04 PT seconds=12 אין לי דימומים ובעיות קרישיות יתר במשפחה, יש לציין שבעבר PTT ןפירינוגן היו תקינים מה דעתך האם לפיטוסטרולים עם אומגה 3 יש השפעה על תוצאות בדיקות קרישה, ואם כן כמה זמן להפסיק לנטול אותן לפני הבדיקה הזו ? שאלה נוספת האם לפיטוסטרולים בלי אומגה 3 יש אותו אפקט של הורדת כולסרול כמו עם אומגה 3 (אגב לי התוסף של טבע עזר) תודה!

שלום, אומגה 3 עלולה בחלק מהאנשים להגביר הסיכון לדמם או לגרום לדימומים (ובהתאם שינוי בבדיקוות מעבדה) כאשר מדובר במנה יומית שווה או גדולה מ- 3 גרם ליום. ולכן אם סימני דמם או להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי