ציפרוקסין ופלאגיל לתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/01/2016 | 11:40 | מאת: ספיר בן חמו

בני כיום בן חודשיים בגיל שלושה שבועות עבר פתיחה בפי הטבעת בגלל אבציס וקיבל ציפרו פלאגיל בגלל שהינו משלשל בתדירות מאוד גבוהה. האבציס חזר כבר פעם 3 וכבר 3 פעמים התינוק מקבל ציפרו פלאגיל . האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך? לפגוע בכבד? חשוב לציין שכבר 3 פעמים מגיל שלושה שבועות ועד גיל חודשיים וחצי קיבל את התרופות למשך 10 יום.

שלום, הטיפול בציפרו ופלאגיל הינו מקובל לטיפול באבצסים במערכת העיכול ובפי הטבעת, אבל כאשר מדובר באבציס שחוזר יש לשקול טיפול אחר, כי יתכן שהשלשולים נובעים מטיפול בציפרו תכוף בציפרו, שעלולה בחלק מהמקרים לגרום להתפתחות זיהום במערכת העיכול שעלול להתלוות עם שלשול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי