שילוב של תרופות -

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/11/2015 | 21:37 | מאת: דורון

שלום, אשתי בת 40, נוטלת מס תרופות ולאחרונה הופיעו אצלה תופעות של עלייה במשקל עייפות כרונית , נדודי שינה, עצבנות. הייתי רוצה לדעת אם זה קשור אולי לתרופות שהיא לוקחת. התרופות הן: אדקס אלרין אלרגיקס סרסטלין יוטירוקס סטרפסילס תודה, דורון

שלום, אלרגיקס- לעיתים נדירות עלולה לפגוע במערכת העצבים המרכזית ולגרום לתסמינים של עייפות,ונמנום. יוטירקס- עלולה לגרום להפרעות שינה (ולכן ההמלצה לקחת בבוקר ולא בערב). אלרין- כאשר חלק מהתרופה נספג לתוך הגוף אז יש סימנים של הפרעות שינה, עייפות ועצבנות, ולכן לא מומלץ שימוש ממושך בתרופה. סרטרלין (אולי לתרופה הזו התככונת ולא סרסטלין) עלולה לגרום לעייפות הפרעות שינה ושינוי בתאבון ומשקל. בקשר לעלייה במשקל אולי כדאי גם לנפנות לרופא על מנת לבדוק איזון בלוטות התריס כי חלק מתסמיני המחלה הינה עלייה במשקל.

24/11/2015 | 14:45 | מאת: דורון

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי