פלוקנול 150 לפטרייה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/11/2015 | 18:18 | מאת: דנה

שלום רב יומיים לאחר ביוץ הרופאה רשמה לי 3 כדורים של פלוקנול 150 לבליעה כל 3 ימים. לאחר שבועיים וחצי גיליתי שאני בהריון. ראיתי שרשום באזהרות שאין להשתמש בהריון או הנקה. האם יכולה להיות פגיעה בעובר??

שלום, פלוקונזול אינו מומלץ בתקופת ההריון במיוחד בטרימסטר הראשון מחשש מאפקטים טרטוגנים אצל העובר, אבל האפקטים האלה נצפו במינון יומי שווה או מעל 400 מג' ליום. ולכן במקרה שלך מדובר בטיפול קצר של 3 ימים במינון של 150 מג' ליום, ולכן הסבירות לנזק הינה מזערית. בכל מקרה יש לעקוב ולהיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי